El desconfinament de la por (recursos a internet)

Ara que es va relaxant el confinament a Txèquia hi pot haver qui es trobi que, amb les ganes de sortir al carrer, li surten coses inesperades i es pensi que no li corresponen. La incertesa pot anar del bracet de certs neguits, i passat el temps de reclusió segura a les nostres llars és normal que aflori certa por a trencar aquesta estabilitat.

Tenir por no és una frikada, però hem de poder tenir eines per acompanyar aquest sentiment i buscar una nova realitat que ens serveixi per redreçar les nostres vides després del confinament.

Per ajudar a desfer-nos de la incertesa ens podem informar de les últimes mesures sobre el desconfinament i l’estat d’emergència.

Ministeris de l’Interior i de Sanitat

La pàgina del ministeri de l’Interior està traduïda a l’anglès, i hi podem trobar detalls referent al trànsit de persones. La web del ministeri de Sanitat és només complerta en txec, amb dibuixets sobre què es pot i què no es pot fer ara que es torna al carrer, a les botigues, a les oficines.

Si el desconfinament us desferma cert temor, que és totalment lícit, podeu donar un cop d’ull a les suggerències del ministeri de l’Interior, que van des de handbooks amb recomanacions de com explicar la situació als nens, adults o a vosaltres mateixos fins a first aids per recompondre’ns una mica

El Casal

Si la inquietud i el neguit es fessin més grans, podeu recórrer a la nostra xarxa organitzada en el Casal (Facebook) i us podem orientar i si cal ajudar a trobar l’ajuda professional que pogueu necessitar.

Informa: Natàlia Soler