Vaccinar-se de Covid a Txèquia: parla amb el metge de capçalera, ves a saber.

Al marge de la situació amb el subministrament del material, és a dir, de quin vaccí estarà disponible i quan, que és una altra qüestió, alguns metges de capçalera a Txèquia estan començant a fer llistes dels pacients que tinguin interès en rebre’l, per poder-los avisar quan estigui disponible.

Com sabeu, el metge de capçalera (praktický lékař) i els especialistes són independents, s’estableixen pel seu compte i s’ocupen de les seves despeses. L’usuari final, el ciutadà, normalment paga una cotització sanitària, ja sigui directa o a través de l’empleador, i llavors pot triar lliurement on va, que seran metges privats amb acords amb asseguradores sanitàries, les quals paguen directament al metge.

Aquesta xarxa té una gran capil·laritat per tot el territori i pot ser important en l’estratègia de vaccinació. Si el vostre praktický lékař no us ho ofereix de forma directa proveu de preguntar-li, deixar clar el vostre interès i potser pot acabar sent una pre-reserva de vaccinació a través d’ell o ella.