La REVISTA KAMPA com a guia de Praga

Aquesta revista fa un any i mig que va. Comencem a tenir material acumulat. Hem començat a treure enllaços als articles de la revista ordenats com en una guia de Praga, per si els voleu recuperar. Ho completem a enllaços a webs d’empreses, entitats i organitzacions. Hi ha prop de 150 entrades. Tenim la intenció de posar-ne més, fins a ves a saber quantes.

Posar-se a fer una guia així obliga a fer-se preguntes. Què posar? Hi ha una orientació a l’oci i la cultura que reflecteix la línia de la revista: cinemes, llibreries, galeries, etc. Però també a la gastronomia. Si es posa un bistro i un cafè, què és què? Quins restaurants? De fet ens guiarem per tal com es presenta el lloc: a la pràctica, distingir el cafè del petit restaurant (bistro) és difícil.

Això per no parlar de la quantitat: a Praga s’estima que hi ha més de 5000 locals d’hostaleria, de totes les categories. Si es posa gastronomia, per què no posar botigues gurmet, amb ingredients de tot el món?

Una altra cosa és si pensem en residents o pensem en visitants. Per exemple, a Praga hi ha cent parcs infantils, segons una web que ho segueix. Una dada així interessarà residents amb fills petits. En realitat no distingim entre residents i visitants, perquè tots els residents hem estat visitants. Si pensem en els residents, per què no posar dades de l’administració? Com es fa el trasllat de la cotització quan es tanquen uns anys de vida laboral a Txèquia?

El que sí que és la guia és una experiència col·lectiva: recull aportacions de diversos residents. Sempre serà arbitrària i limitada, però serà un bon tros de la vida en aquesta ciutat.