Skautský Institut Rybárna: nou centre i bar dels escoltes al riu

Cafès i bistros originals de Praga (19)

Els escoltes han obert un local acollidor a la vora del riu.

Els escoltes txecs van decidir a principis dels noranta que s’adaptarien als nous temps fent-se més presents en la societat, sortint del seu àmbit tradicional i obrint-se a la societat, a fi i efecte de guanyar nous adeptes i transmetre els valors del moviment, etc. Amb aquesta intenció van obtenir un edifici magnífic al cor de la Praga vella i el van convertir en una mena d’hotel d’entitats, amb un interessant programa cultural i no cal dir que el bar/bistro. En vam parlar aquí.

Ara han ampliat la idea i han obert amb la mateixa idea a l’illa de Kampa. Al pis de dalt hi ha un espai amb activitats diverses, però que semblen estar molt orientades al treball manual. Així hi ha pintura i ceràmica, però també reparació i reciclatge de tecnologia digital, enquadernació de llibretes, creació de composicions vegetals decoratives. Aquí teniu el programa, i no cal dir que les activitats són en txec.

Fora d’això, al marge de les activitats, podeu seure a la vora del riu, en taules i cadires o en bancs municipals, i beure la cervesa de qualitat habitual, alternatives nealko i menjars senzills i barats, pa amb coses i pastissos fets a casa d’algú, o això sembla, una teca bàsica molt de pis d’estudiants.