Al rescat de la taverna confinada

La població txeca mira de salvar les tavernes confinades comprant cupons que pagaran consum futur. Darrere la iniciativa i la web de la campanya hi ha la unió de fabricants i malters (ČSPS, z.s.) i l’aportació de fabricants i un banc. A 24 d’abril la caixa de resistència tenia quasi 300 mil euros i en recaptava 13 mil diaris. Els bars i restaurants està previst que tornin a obrir el 25 de maig.

A Txèquia hi uns 50 mil establiments gastronòmics registrats, dels quals uns 30 mil són la taverna (hospoda) de tota la vida, amb cervesa i el repertori de la gastronomia tradicional. El confinament el van trampejant com poden, amb repartidors i amb una taula a la porta, com un mostrador improvisat, on el client pot fer comandes i endur-se el menjar i la beguda a casa. Està clar que el poc que fan de calaix no és suficient.

Relacionat: Sobre la cultura de la cervesa.