Festival Uroboros, disseny alternatiu al Dox

El centre Dox (wikipedia.org)

El centre Dox és un lloc imprescindible en l’escenari de la cultura contemporània a Praga. Del 13 al 16 de maig emet en línia el Festival Uroboros de disseny crític. L’uroboros (uròbor) és el rèptil mitològic que es menja a sí mateix per la pròpia cua, considerat pel promotors del festival com un bon símbol del nostre temps. La iniciativa és d’un col·lectiu d’artistes i dissenyadors preocupats per poder continuar parlant d’art i disseny precisament en els temps que corren.

Així comença el manifest:

Our current social ecosystem is spiraling in loops of dark and ominous events, making it challenging to remain optimistic. COVID-19 pandemic and public health crisis, climate emergency, global migration, resurgent nationalism, deepening wealth disparities, white supremacy and patriarchy, university funding scandals and moral bankruptcies fueled by big tech – incessant bad news and predictions of looming catastrophic futures remind us of our collective failure as humankind. In these complex and complicated times, it is difficult to feel that we have any agency to nurture positive change and design anything good. Yet, we can’t afford to accept that ‘designing for better worlds’ is futile and impossible.

(www.uroboros.design)