Monitors, local i reunions estables: el Casalet creix a Praga

El centre cultural i familar Knoflík, al carrer Čihákova 974 de Praga 9, és el nou lloc estable del Casalet, amb el permís del virus.

Si vius a Praga i tens quitxalla ja deus conèixer les reunions del Casalet. Ara es faran reunions regulars en un local a Praga 9, amb monitors. Estava tot lligat i ha quedat escapçat per la quarantena. S’han trobat tres monitors que acompanyaran als infants dues hores un cop per setmana i proposaran activitats i manualitats per donar-los a conèixer la llengua, les tradicions i els jocs.

Es faran tallers de manualitats com ara la construcció de la Vella Quaresma, s’escoltaran i cantaran cançons, faran jocs, prepararan menjar, etc. Les activitats seran dissenyades pels pares i els monitors podran adaptar o proposar coses segons els interessos dels nens.

Es va arribar a un acord amb els pares integrants del Casalet i el Casal perquè aquest cobrís material i lloguer de la sala a través de les ajudes de la Generalitat i espònsors, i perquè les famílies assumissin els honoraris dels monitors, que podrien ser coberts parcialment per la quota familiar anual del Casal i una entrada simbòlica per activitat.

Es va trobar un lloc adient: el Kulturní a rodinné centrum Knoflík al carrer Čihakova (Praha 9) disposa d’un espai totalment adaptat per infants, amb taules i cadires infantils, coberts i gots, cuineta, vàter, ràdio amb USB&CD. S’hi poden fer activitats i berenar. Ens llogaran la sala un dia per setmana, dues hores.

Amb moltes ganes d’engegar el projecte, tornarem a reprendre les converses per activar el Casalet setmanal quan estiguem plenament desconfinats i de cara al curs 2020/2021 a partir de Setembre.

Informa: Natàlia Soler