Banyar-se sense mar (a Praga)

(Versió actualitzada.)

L’embassament de Džban. Els edificis del fons donen al carrer Evropská, que és el que porta a l’aeroport.

Atrapats l’agost a Praga? S’han acabat les vacances i encara queden uns dies? Us aniria bé remullar els nens? A la ciutat hi ha diverses opcions per al bany. A Divoká Šarka hi ha l’embassament de Džban. Hi arribeu al final de tranvia 26, darrer del McDonalds, baixant unes escales per un bosquet i caminant a mà dreta. Hi una petita secció nudista i una secció diguem-ne tèxtil, més bars i alguna atracció aquàtica.

Si preferiu la piscina, a les mateixes escales heu de tirar a l’esquerra, recórrer un camí entre roques altes i arribareu a dues piscines que aprofiten l’aigua del mateix riu. Una està fredíssima: qui tingui uns set anys xalarà tirant-se pel petit tobogan, als adults potser patiu un xoc hipotèrmic. La segona piscina no està tan freda. Com sempre, no falta el kiosc amb cervesa excel·lent i langoš i més menjussa execrable, però la podeu ignorar del tot perquè el lloc és ideal per al pícnic.

Piscines al parc natural per acabar l’estiu.

Un altre lloc per banyar-se al riu és Žluté lázně, a la banda sud, més avall de Vyšehrad. És un complex d’oci molt més polivalent, amb cinema d’estiu, concerts, restaurants, àrea infantil i molt més. El riu s’ha regenerat tant, ecològicament, que no us sorprengui veure alguna llúdria imprudent i distreta, que bada un moment i no s’amaga dels humans. A la mateixa zona sud, prop del riu, hi ha les piscines de Podolí, enfocades a l’esport i a l’oci i amb una zona infantil renovada.

Džbán i Divoká Šarka a Praga 6 i Žluté lázně i Podolí (gràcies M.S.!) no són, ni de lluny, totes les opcions. Si en teniu més i ens les feu arribar les anirem treient per aquí.