19 de setembre: “Zažít město jinak” o la festa major de Praga i més enllà.

Zažít město jinak (Facebook)

Un any més i ja en són quinze arriba a mitjans de setembre “Zažít město jinak”, que vol dir “Viure la ciutat d’una altra manera”. Dissabte 19 de setembre a quasi tots el districtes de Praga i cada cop més ciutats del país s’anuncien activitats de carrer. Podeu veure’ls a FB, i pengen moltes fotos a la seva web. Les activitats van a càrrec sobretot dels bars i restaurants, i per tant la cosa es mou molt en els paràmetres del que s’entén per street food. Però no és solament això, hi ha parades de mil artesanies, hi ha concerts i activitats per a nens. L’entitat que ho promou és AutoMat, una gent preocupada per millorar la qualitat de vida del medi urbà, per l’urbanisme sostenible, per la promoció de la bicicleta i la reducció d’espais per al cotxe privat. “Festa major” és una imatge del món llatí que fem servir aquí per entendre’ns ràpidament. La idea és fer sortir la gent al carrer, conèixer el veí, viure la ciutat, per un dia, d’una altra manera.