El món podria estar anant cap a la Tercera Guerra Mundial (diu la intel·ligència militar txeca)

L’any es va acabant, surten informes anuals de diverses institucions. Per culminar aquest any memorable de 2020 els analistes de la intel·ligència militar txeca informen el món que el món està en un estat que pot portar a la Tercera Guerra Mundial (font en txec ittb.cz).

Sostenen els experts txecs que ara s’està en una primera fase, s’estan formant els estats d’opinió necessaris i es defineixen les eines tecnològiques. Actualment hi ha no solament els aliats dels Estats Units i Rússia, sinó que entren en joc la Xina, Iran i Turquia. Els líders mundials, i això és un altre senyal, cada cop més s’allunyen del dret internacional i de les bones formes.

Finalment les campanyes de desinformació poden tenir l’efecte de fragmentar i aïllar les opinions públiques. Els analistes txecs parlen d’estat de tensió, de la possibilitat d’una mala instrucció i d’una cadena d’accidents que porti al desastre.