Descarregar la documentació electoral podria facilitar el vot exterior (la JEC parlarà aviat)

Si ets resident a l’exterior ja saps, o sabràs aviat, que mai no tens garantit votar a la pròxima. A les últimes eleccions espanyoles els va passar als votants residents a Txèquia registrats a Barcelona. La documentació no va arribar. Està prevista una casuística barroca de protesta tan formal com estèril. Considerar-la només legitima un sistema disfuncional.

Ara sembla que les coses potser canvien, però no per la voluntat de polítics o buròcrates, que és nul·la, ni per la famosa participació ciutadana: resulta que la pandèmia i la necessitat del vot segur han permès que els votants de l’interior es puguin descarregar la documentació electoral per a les eleccions previstes el 14 de febrer.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) ens ha informat a la Revista Kampa que la Junta Electoral Central espanyola aclarirà en uns deu dies què passa amb el vot exterior i l’opció de descarregar la documentació electoral.

Que s’hagin de reunir per estudiar la diferència entre descarregar les paperetes des de Sabadell o des de Pequín sembla inevitable. Forma part de l’existència dels mateixos aparells polítics i burocràtics que han creat el problema i ni el reconeixen ni, per tant, l’arreglen.

Però bé, sembla que la realitat de la pandèmia els desborda i el segle XXI s’obre pas, després de tot.