Webinar de mobilitat: què s’ha dit i per què té sentit escriure a Viena.

La delegació de Viena ha organitzat un webinar sobre qüestions de mobilitat cap a Catalunya. El teniu tot al YouTube. En el moment de publicar això, pensant en el que pot tenir validesa anant de Txèquia a Catalunya, podem dir el següent:

1) Pugeu a l’avió amb la PCR negativa feta. L’accés a l’Estat, en general, es competència del govern espanyol, per tant podeu esperar que us demanin PCR negatius fets fins a 72 hores abans en el moment d’entrar a l’Estat per terra, mar o aire.

2) La prova TMA, sobre la qual s’ha especulat les últimes hores, no serveix.

3) Recordeu els certificats de responsabilitat personal de la normativa catalana. El PCR serveix per entrar a l’Estat, però segons els vostre cas i les vostres necessitats de circular per Catalunya els Mossos us poden demanar algun certificat. Hem posat el lloc des d’on demanar-los a la pàgina de recursos de la Covid.

4) Escriviu un correu al delegació de la Generalitat a Viena si teniu el convenciment que la vostra casuística és única. L’adreça és la pàgina de recursos de la Covid. Des d’allí ho faran arribar a Exteriors.

En un altre ordre de coses, el que no sembla que ningú estigui dient a la població expatriada és que més que esforçar-se en anar a Catalunya per Nadal potser valdria més concentrar els esforços en NO ANAR a Catalunya per Nadal, perquè NO PASSA RES si no es va a Catalunya per Nadal i s’hi va, per exemple, el febrer o el març, amb la vacuna posada. La situació que ha creat la pandèmia demana no moure’s: les casuístiques individuals són infinites, però algú ha de dir que la dinàmica de ciutadà indefens que demana aclarir el seu cas no és l’única possible. Cap normativa ho pot preveure tot, però sobretot, cap polític i buròcrata que posa en circulació normatives sembla capaç de tractar el públic com un adult i dir-li la veritat, que és molt senzilla: com menys gent es mogui i menys gent busqui l’excepció millor per a la comunitat.