Els subscriptors ja han rebut la newsletter de gener, si la vols rebre al correu t’hi has de subscriure.
REVISTA|KAMPA| NEWSLETTER GENER
Bon any nou a tothom,
No som de complicar els correus amb annexos ni recircular material que arriba de ves a saber on, però no ens hem pogut estar de felicitar-vos l’any que comença amb una vinyeta que trobem irresistiblement aguda, precisa i divertida.
Fem el canvi d’any amb l’anunci d’eleccions al Principat previstes per al 14 de febrer, no cal dir que si el virus les deixa fer. Hem creat una pàgina que fixa informació electoral ja publicada, i que anirà perdent actualitat a mesura que corri el calendari.
https://www.revistakampa.eu/eleccions-14-f/
De moment us hi podeu descarregar l’imprès de sol·licitud del vot, que us serveix SI I NOMÉS SI heu comprovat que esteu censats com a residents a l’exterior (CERA). L’imprès es pot enviar per correu postal o fax a la vostra oficina del cens electoral, vostra vol dir de la província d’on proveniu. També ho podeu fer pel sistema Cl@ve, si teniu tendències masoquistes, o esperar un codi CTT que us hauria d’arribar per correu postal.
MOBILITAT NADALENCA, PCRs i COVID DE XOCOLATA
El desembre la Revista Kampa ha publicat menys que de costum i el p*** virus està connectat més o menys per tot el que ha sortit.
Hi ha una pàgina permanent
https://www.revistakampa.eu/covid/
amb webs rellevants, si en trobeu a faltar alguna digueu-ho.
Hem recollit activitat de la Delegació de la Generalitat a Viena, que va fer un webinari sobre mobilitat de cara a Nadal i un acte de celebració de les festes entorn de la figura eterna i universal de Pau Casals.
Però com que a més ens interessen tantes coses, no podíem deixar de parlar de la pastisseria de Praga que, oportuna i oportunista, ha tret un virus de la covid fet a base de mores seques, xocolata i nata
https://www.revistakampa.eu/2020/12/11/covid-de-mores-xocolata-i-nata/
O bé de la figura del viròleg Albert Font, de Barberà del Vallès, doctorand a Praga i treballant al laboratori que us processarà la PCR si us la feu a Albertov (cap relació amb l’Albert, per casualitat és una part de la ciutat que es diu així).
https://www.revistakampa.eu/2020/12/16/albert-font-fa-pcrs-a-praga/
A més de ser científic canta, toca la guitarra i compon rumbes.
Qui va dir que el talent havia d’estar democràticament repartit?
En la part de notícies més de fons ens ha cridat l’atenció saber que en un futur no gaire llunyà podríem anar de Praga a Girona i Barcelona en tren. Es pot argumentar que la dràstica reducció dels vols i el retorn dels trens nocturns és la convergència de la crisi sanitària i climàtica.
https://www.revistakampa.eu/2020/12/14/de-praga-a-barcelona-en-tren-relativament-aviat/
VISCA EL CASALET!
El Casalet en línia ha continuat. La Joana Camps i la Clara Morella, dues científiques catalanes que completen la formació a Praga, han preparat dues sessions més
https://www.revistakampa.eu/tag/casalet/
El Casalet plega fins a l’11 de gener i continuarà en línia tot el mes, i després ja veurem.
Ara bé: per molt que la canalla es pugui arribar a reunir a Praga (és on n’hi ha més), res no impedeix que es connectin amb nens i nenes dispersos per altres ciutats, de manera que la connexió en línia potser no cal deixar-la de fer servir.
CULTURA
Ha sortit un capítol més de la sèrie que us anima i inspira als valents que us llanceu a estudiar txec, comparant-lo amb el català i buscant punts de similitud i diferència entre els dos idiomes.
https://www.revistakampa.eu/2020/12/10/com-comencar-amb-el-txec-des-del-catala-6/
La comparació entre el txec i el català segueix el treball de Vicent BELTRAN CALVO, de la Universitat d’Alacant.
La Revista Kampa no estaria completa sense una finestra a la cultura txeca. Aquest mes només hem arribat a parlar de les galetetes de Nadal, que són un tresor nacional txec o una maledicció, segons com es miri.
https://www.revistakampa.eu/2020/12/25/cukrovi-la-galeteta-txeca-de-nadal/
L’ANY QUE COMENÇA
A la Revist Kampa està previst:
-Publicar l’últim article de la sèrie de tres que compara l’estructura econòmica de Txèquia i Catalunya, a càrrec del consultor Carles BRUNAT.
-Publicar noves ressenyes de divulgació científica. Entre altres coses es parlarà d’un geni modest del segle XIX manipulant pèsols a Brno i posant les bases de la genètica, i es parlarà d’impressores 3-D com un remei que podria ajudar a allunyar les vostres criatures de les pantalles.
-Acabar la sèrie que compara el català i el txec.
-Acabar la sèrie sobre cinema txec dels anys noranta.
-Començar una sèrie sobre els llibres fonamentals de la literatura txeca.
QUÈ PODEU FER PERQUÈ AIXÒ VISQUI
-Feu-vos del Casal Catalanotxec. La Revista Kampa és una activitat del Casal Catalanotxec. Fent-vos del Casal doneu suport a la Revista.
-Feu-nos córrer per les vostres xarxes, animeu amics, coneguts i saludats a subscriure’s a aquest newsletter.
-Comenteu i critiqueu.
-Feu propostes de contingut, també si us interessa difondre una activitat o un servei entre els residents catalans a Txèquia.
Recordeu que rebeu això perquè us hi heu subscrit, i sou exactament 37 subscriptors. La subscripció es cancel·la retornant un correu buit.
Com sempre, us desitgem una lectura inspiradora.