A Txèquia la pandèmia es desboca, a Espanya millora

(ourworldindata.org/coronavirus)

Hem posat a la pàgina de recursos sobre la Covid l’accés a un voluntari txec hispanòfil que està traduint a l’espanyol els comunicats del govern txec i penjant-ho al seu FB.

Mentrestant continuem amb la xifra que estem seguint sobre la pandèmia, la mitjana mòbil a set dies dels casos per milió; les objeccions de mètode són al gràfic mateix (si fas més o menys testos tens més o menys casos).

Tot i amb això, el gràfic mostra com la pandèmia s’ha desbocat a Txèquia, mentre que al conjunt d’Espanya sembla que millora, en sintonia amb la resta d’Europa. Si voleu llegir (en txec) sobre la pandèmia a Txèquia hi ha les notes de Jan Kulveit, un científic txec al Regne Unit. En vam parlar a l’octubre, aquí vam donar el seu FB, i avui hem sabut que la Cnn el cita com una font sobre la realitat txeca per parlar de la Covid a Txèquia en un article interessantíssim (en anglès) sobre com el país s’ha enfonsat en una gestió catastròfica del problema.