newsletter 21/05

Els subscriptors ja han rebut la newsletter de maig, si la vols rebre al correu t’hi has de subscriure.

Hola a tothom!

El mes d’abril ha portat la contenció de l’epidèmia a Txèquia, i comencem el maig amb perspectives de desescalada.

No cal dir que tot sembla agafat amb pinces, i cal comptar tant el progrés de la vaccinació com el cansament general.

A l’abril ens hem centrat molt en Praga i en un barri emergent com Holešovice.

Hem vist que de moment encara hi ha una Praga buida, el centre turístic, i una Praga que es va omplint, la dels parcs.

Els progressos del vaccí obren perspectives de cara a l’estiu. Txèquia és un dels països on es comença a provar el passaport sanitari europeu.

Hem actualitzat la pàgina de recursos de la Covid. Hi ha una aplicació de viatge de la pàgina de la UE on es pot introduir el país d’origen i destinació i retorna els requisits necessaris del moment

VOL DIRECTE PRAGA-BARCELONA
Vueling ha reprès el vol directe Praga-Barcelona però circulen notícies pel xat de Whatsapp del Casal sobre el mal servei de l’empresa, o sigui que sort als viatgers.

CENS 2021
També hem parlat del cens de 2021, que és d’interès i representa que és obligatori per als residents a llarg termini. Hi ha temps fins a l’11 de maig.

SANT JORDI

El Casalet ha tornat després de la Setmana Santa i s’ha fet ressò del Sant Jordi, abans i després del dia. Activitats per als més petits entorn del llibre, la rosa, el conte i la llegenda del drac, la princesa, el cavaller. 

La delegació de la Generalitat a Viena ha preparat per a Sant Jordi actes amb l’escriptora María Barbal i un acte amb dones poetes, i ens n’hem fet ressò. 

Sant Jordi té una presència marginal a Txèquia, un país molt laic, però sí que es pot seguir un rastre en la imatgeria del sant al Castell de Praga mateix, i ho hem volgut recordar.

CASALET
Les activitats per als més petits han arribat a les deu sessions. Si voleu saber què fem les hem marcat amb una etiqueta específica, i hem recollit més recursos, en una altra etiqueta.

MÉS RUTES
Continuem caminant, que fa bon temps. Hem parlat d’una altra ruta, per Dolní Šárka i Nebušíce. No deixarem de sorprendre’ns de fins a quin punt molt a prop d’entorns molt urbans i populosos i amb trànsit intens hi ha entorns semirurals i boscos. 

CERTIFICATS DE CATALÀ
Hem recollit la convocatòria de certificats oficials de català que s’ha pogut fer a Brno. 

CULTURA
Aquest mes hem parlat d’arquitectura. Detalls poc vistos dels passatges del centre de Praga, i notícies com la restauració d’una catedral del funcionalisme a Holešovice, un edifici d’oficines dels anys vint i trenta.    

VERDURA!
Holešovice també ens ha cridat l’atenció per la reabertura del pavelló de verdures del mercat, el 22. És el més proper que tenim a Praga en termes de mercat de verdura de proximitat. Qui diu verdura diu fruita, herbes, plançons i flors.

Com sempre, us desitgem un lectura inspiradora!