František Skála, il·lustrador

(ghmp.cz)

Aneu a veure l’exposició de František Skála si teniu canalla o us interessa la il·lustració que es fa a Txèquia. És a la galeria municipal de la Casa de la campana de pedra (Dům u kamenného zvonu) a la plaça de la Ciutat Vella, fins al 29 d’agost. Skála (1956) és un dels artistes txecs en actiu més interessants, amb un món i una poètica propis. Té allò que s’entén per èxit de crítica i públic. L’humor, la tendresa i una refrescant falta de pretensions permeen tota la seva obra. Cada cop que es fa una exposició el públic respon en massa. Aquesta que presentem es concentra en un aspecte menys conegut: la seva feina d’il·lustrador de llibres. Els prospectes que us donen a l’entrada amb tota la informació estan impresos per una cara i en l’altra són un pòster o imatges per pintar, de manera que si teniu canalla petita no els llençareu a la sortida.