Bullerbyn i la connexió escandinava

Cafès i bistros originals de Praga (14)

Interior càlid del Bullerbyn, de fusta, rajola hidràulica, plantes.

Un bistro i un bar de Vinohrady en memòria dels nens de Bullerbyn, uns llibres d’Astrid Lindgren i una sèrie de pel·lícules. L’escriptora sueca és la creadora de Pippi Langstrump, una nena lliure, àcrata, que va fer les delícies dels nens del anys setanta, que avui són el que s’entén per boomers. Bullerbyn i Pippi Langstrum són part del mateix món creatiu de l’autora, els mateixos valors d’exaltació de la llibertat personal, l’amistat i l’alegria de viure. Hi ha una connexió entre el món txec i el món escandinau: intercanvi cultural durant el comunisme, part de l’exili txec va anar a Escandinàvia. Per als txecs d’avui, com per als europeus en general, Escandinàvia és disseny i sèries més o menys populars. Els motius de la decoració del Bullerbyn són escandinaus en la decoració, en la nostàlgia de la generació que potser va veure els nens de Bullerbyn a la televisió. Però la proposta de cuina és eclèctica i senzilla, això vol dir txeca, índia, vietnamita, i va variant, i a més de la cervesa de rigor hi ha vi, vermut, whisky i imaginació alcohòlica. La decoració i el concepte es completen amb plantes, paper pintat selvàtic, i al fons a mà dreta una ala més tranquil·la i apta per a nens petits, amb alguna joguina i algun peluix. Això a la pràctica vol dir que s’hi pot anar a dinar, amb la família a la tarda, o bé més tard, de copes.

Paper pintat selvàtic.