Novembre i desembre, l’onada a Txèquia

Durant els mesos de novembre i desembre l’indicador dels casos per milió s’ha mogut de forma similar a Txèquia, Eslovàquia, Hongria i Àustria, com si la geografia ho hagués d’explicar. L’onada s’ha disparat el novembre i ha tornat a finals de desembre, poc abans de Nadal, als nivells de l’inici de novembre. Mentrestant a Espanya la corba ha anat pujant, des de quasi zero, i ja està al nivell de l’espai centreuropeu que s’observa aquí. L’onada descendent d’un lloc es creua amb l’onada ascendent a l’altre, s’espera que es dispari el mes de gener. Mentrestant a Txèquia es comença a organitzar la tercera vacuna, a través de la xarxa d’hospitals i metges de capçalera. Es mantenen restriccions, com les màscares al transport públic, i sobre el paper es demana el certificat de vacunació als cafès i els restaurants, però no sempre, i també es demana sense comprovar la identitat.