La segona ciutat de Catalunya

La diàspora catalana podria arribar al mig milió i s’ha doblat en deu anys

elpuntavui.cat

El nombre de catalans a l’exterior és difícil de calcular. Segons les darreres estimacions, estaria en una forquilla entre 340 i 700 mil persones, que trobaria la mitjana en un hipotètic mig milió de persones. Una altra cosa que sembla clara és el creixement ràpid de la suma, que s’hauria doblat els últims deu anys, com un reflex de la crisi i la precarització creixents, el tancament de la societat catalana i la falta d’oportunitats fora de determinades xarxes, cosa que obligaria cada cop més gent a emigrar.

A Txèquia és poca gent, però la suma podria estar en els 400. A la veïna Àustria s’estima en 1200. Aquest article de elpuntavui desenvolupa el tema, i s’afegeix al fet que una editorial ha contactat la |REVISTA|KAMPA| mentre prepara una promoció destinada als residents a l’exterior. Ens començaran a fer cas, a les comunitats de l’exterior? Ves a saber, però previsiblement com més organitzades i visibles siguin les diverses comunitats millor per a les persones involucrades.