Botigues de queviures turques?

Com sabeu seguim les possibilitats que la ciutat dona de conèixer els ingredients de les gastronomies del món, que anem buscant i compartim amb vosaltres a la guia. Sabem que Praga ofereix moltes opcions als tastaolletes, i una de les que hem detectat últimament són els turcs. El kebab és la primera experiència de molts amb aquesta gastronomia. És una experiència d’allò que s’entén per street food que molts coneixen fora de l’horari infantil i en circumstàncies poc dignes de menció. Però (això és una especulació) l’existència d’emprenedors que obren llocs de kebab potser havia d’acabar fent arribar a Praga els productes de la indústria alimentària turca. Anatolia Food Market segurament és el colmado turc més visible, és al centre i té e-botiga. Hi ha tots els ingredients orientals habituals, el tahini, les espècies, etc. Hi ha carnisseria, no cal dir que sense porc. El límit que separa el que és processat del que és genuí ho deixarem al vostre criteri, però els turcs són forts sobretot en formatges frescos de cabra i formatge, en purè d’albergínia rostida, en ajvar i en pasta de tomàquet. A més d’Anatolia Food Market, a Žižkov hi ha una cosa més modesta que es diu Istanbul Market, al carrer Koněvova.