Mercats i festivals d’interès familiar: torna la vida a l’aire lliure

Cocomarket a Střelecký Ostrov. El pròxim és el 5 de juny.

Quan torna la calor torna la vida a l’aire lliure a Praga, i més després de la pandèmia. Mercats de tota mena surten com bolets per tota la ciutat i li donen vida. Amb l’arribada del bon temps els txecs (i nosaltres) deixem d’hivernar i comença la vida al carrer.

El diumenge 8 de maig vam visitar el Cocomarket a Střelecký ostrov, l’illa del riu on arribeu pel pont entre del Teatre Nacional i Újezd. Un entorn relaxat al mig del riu Vltava amb vistes al pont de Carles i al Castell, música en directe, food trucks, tallers per nens i paradetes de roba de segona mà i artesania.

També els mercats de segona mà es popularitzen. Una setmana abans vam visitar el mercat de «Nuselské Blešky» al vnitroblok de Mečislavka, organitzat per l’organització «Probuďme Nusle» (Despertem Nusle) de la qual ja vam parlar, per aquí podeu revisar directament la seva web.

És un interior d’illa del barri de Nusle, que obre les portes per unes hores d’un espai privat, veïnal, als ulls del públic curiós que remenen a la recerca d’alguna ganga.

El lloc és a tocar de les vies del tren, però això no el fa menys popular i encantador. Entre les males herbes, del pati poc cuidat, es col·loquen les paradetes amb tot allò que als venedors els sobri per casa. Des de roba de segona mà, vaixelles històriques, joguines, vinils de nadales o Karel Gott fins a utensilis diversos que tot txec pot trobar a la chalupa dels avis.

Així que si teniu ganes de buidar els armaris o trobar alguna relíquia podeu visitar el Cocomarket cada primer diumenge de mes o el pròxim 18 de juny el Nuselské Blešky.

Torna la calor a Praga, torna la vida als carrers de la ciutat. No us ho perdeu. Exploreu les opcions, i compartiu, que hi sortirem guanyant.

Elisabet Molist, arquitecte.