Open House Praga en curs

Hotel Graf, visitable dins del festival Open House (openhousepraha.cz).

Torna el festival d’arquitectura d’Open House a Praga. La setmana passada en vam parlar. Després de dos anys de pandèmia, la vuitena edició recupera el format original, a la primavera. Durant aquesta setmana es faran activitats per a grans i petits, des de tallers de Lego, fins a conferències i projeccions cinematogràfiques.

El cap de setmana obriran les portes 101 edificis de la ciutat de manera totalment gratuïta. S’organitzen visites guiades, normalment, per professionals del sector, que fan de voluntaris.

L’idioma de les visites és el txec, encara que aquest any n’hi ha en anglès i en espanyol. Encara podeu visitar l’hotel Ģraf (dijous a les 17.00h), en espanyol.

Una altra novetat són visites guiades especialment dedicades al públic infantil. Consulteu les activitats, us pot interessar per exemple, a més de les visites, si teniu a casa usuaris de Lego, i més coses.

El festival Open House va néixer a Londres fa 30 anys, avui és a més d’una cinquantena de ciutats del món. A Praga encara és relativament petit, amb poques cues, comparat amb el de Barcelona, que té 275 activitats i més anys d’història i curiosament va ser un dels primers.

El gran nombre de voluntaris necessaris durant un cap de setmana s’obté incentivant amb crèdits de lliure elecció estudiants d’arquitectura i arts. Alguns dels qui van passar per les facultats de Barcelona després van començar festivals a ciutats llatinoamericanes.

Tornant a Praga, hi ha edificis que els obren cada any o en els dies de les festes nacionals txeques. Durant l’Open House és recomanable visitar els edificis més exclusius o de propietat privada. Us proposem cinc edificis interessants o novetats:

La vil·la Winternitz, d’Adolf Loos i Karel Lhota es pot visitar (openhousepraha.cz)

Elisabet Molist, arquitecte.