Com conciliar: les activitats extraescolars

(mothergood.cz)

S’acosta el final de curs escolar, venen les vacances i pares i mares ja hem de començar a organitzar el pròxim curs. Les activitats extraescolars ajuden a conciliar. Qui té fills ja sap que de passar a buscar-los a les 12.30 o bé després de dinar o les 15.00. A les llars d’infants tampoc els agrada deixar els nens gaires hores. Si els reculls més tard quasi et faran sentir malament.

Com es pot fer compatible això amb la feina, amb una jornada laboral de vuit hores? Les extraescolars ens poden ajudar? Ara al juny els pares i les mares ja podem començar a fer un tetris per intentar quadrar les peces dins la logística familiar.

Per sort hi ha una gran oferta d’activitats, en txec es coneixen amb el nom de «kroužky» (petits cercles), però cal saber on buscar.

Al setembre cada districte de Praga organitza un mercat d’activitats extraescolars. És un bon lloc on descobrir noves activitats, però al setembre sovint és massa tard i algunes activitats ja són plenes,

Escoles, llars d’infants i casals
Les mateixes escoles o llars d’infants on ja porteu els fills ofereixen activitats extraescolars i és el primer lloc lògic on buscar.

També hi ha els centres «Dům dětí a mládeže DDM» (Casal de nens i joves), que podeu trobar al vostre barri. Tenen una gran oferta a un preu molt econòmic. Tenen des de tallers de ceràmica, lego, dansa, teatre o fins i tot arquitectura.

Per exemple el de DDM de Praga 2 comparteix edifici amb l’escola de música. El DDM de Praga 3 es diu Ulita i és on s’ha fet aquest any el Casalet.

Dins de l’oferta publica també hi ha els «Rodinné Centrum» o els «Komunitní Centrum». Un de força popular és Rodinné a Komunitní Centrum Paleček, molt a prop de Flora amb una petita cafeteria i «dětský koutek» a preus molt populars. Un molt bon lloc per passar una tarda de pluja o de fred amb nens.

Sokols i oferta privada

Pohyb dětem de Praga 6


Si esteu buscant activitats esportives el Sokol del vostre barri pot ser un bon lloc on anar a mirar. Els Sokol són associacions esportives de barri amb molta història. Podeu consultar per exemple els Sokols de Vinohrady i Vršovice.

També hi oferta privada. Per exemple «Pohyb dětem» amb centres per tota la ciutat, on ofereixen activitats per nens de mesos fins als 15 anys. Les seccions són molt elaborades, dinàmiques i utilitzant molt material. Els més petits comparteixen l’activitat amb els pares. Per la meva filla de dos anys és la millor activitat de la setmana.

I pels pares i mares?
No només els nens necessiten activitats sinó també les mares o pares que podem fer baixes maternals fins a tres anys.

Casi tots els estudis de ioga tenen alguna classe on els pares/mares poden compartir la pràctica amb els petits.

Mothergood s’ofereixen classes de fitness per mares i suport emocional mentre els nens juguen per l’espai. És molt interessant. Està sobretot enfocat a mares estrangeres, es tracta de crear una comunitat on poder compartir tant les alegries com les dificultats durant l’embaràs i els primers anys de vida dels nostres fills, tot això acompanyat d’una classe d’exercici i dinamitzat per la Chantelle, mare i entrenadora personal, original de Canadà.

Si teniu més recomanacions les podeu compartir els comentaris i podrem ampliar la informació disponible.

Elisabet Molist, arquitecta.
Special thanks a la lectora Maria Saumell, per la informació addicional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *