Bohumil Hrabal a la Lectora

Continua la sèrie sobre literatura txeca a la revista La lectora, escrita per Elena Casas, que ha estat lectora de català de Brno. La tercera entrega està dedicada a Bohumil Hrabal i Trens rigorosament vigilats, amb una nova traducció. És el llibre més popular, adaptat en una pel·lícula deliciosa de Jiří Menzel, Oscar de 1966. Hrabal és un autor molt més pròxim a l’oralitat i a la cultura popular, amb una poètica més sentimental, comparat per exemple amb el producte més racional i d’alta cultura que és Kundera, el txec més internacional. Hrabal és al món txec, una cosa similar al que, en cinema, és Fellini per al món italià o Berlanga per al món espanyol. És molt interessant Jo he Jo he servit el rei d’Anglaterra, també traduïda.

literatura txeca a la |REVISTA|KAMPA|
Franz Kafka | Jaroslav Hašek | Karel Čapek | Rodoreda a Praga, Čapek a Barcelona |Božena Němcová