Korzo Národní, Praga 17 de novembre

Memòria històrica, celebració de la democràcia, nacionalisme txec cívic.

(korzonarodni.cz)

Avui és 17 de novembre, dia festiu, Národní Třída es tanca a la circulació rodada i s’hi fan actes tot el dia. És el dia de la democràcia, lligat a la memòria històrica de forma inseparable, n’hem parlat. Es fan concerts, exposicions, activitats per a nens. Es canta l’himne nacional. El festival «Korzo Národní» és l’expressió més democràtica i europeista del nacionalisme txec avui. És a dir: el festival vehicula una determinada de ser txec, associada a uns valors determinats. La llengua txeca hi està present com l’aire, és òbvia i preexistent. La memòria de Václav Havel també és recordada, al pati interior del Teatre Nacional, entre l’edifici històric i el nou.

En aquest vídeo es veu una mica l’ambient: l’home més jove parla contra Rússia i Putin, l’home més gran amb la pancarta contra els Estats Units i l’Otan. Entre ells, amb les armilles florescents, hi ha mitjancers, per a la previsió de conflictes.