El tió ho peta, bastonejar-lo és divertit.

El tió va rebre fort amb l’entusiasme de la canalla present, criatures de parelles mixtes i algun convidat txec.

L’acte del tió va comptar un any més amb l’entusiasme dels nens i nenes, va rebre fort però va complir, i sembla que tothom se’n va anar content. Van venir amistats de les mateixes edats, coneguts de l’escola, fills de parelles txeques i mixtes de txec i estranger, i és igual: bastonejar el tió els entusiasma, se’ls explica i ho entenen de seguida. Va venir gent atreta per la convocatòria del Facebook, de fora de Praga. Es va explicar la tradició i després es va fer cagar el tió amb ells un parell de vegades perquè ho visquessin en pròpia pell. Els pares i les mares van estar movent-se al voltant, vigilant, servint berenars, conversant i fent fotos en abundància. L’acte es va fer una sala d’Ulita a Žižkov, que és una mena de centre cívic, o una sèrie d’espais multifuncionals que fa servir una llarga llista d’entitats .

El tió traspassa barreres culturals i inspira amor a primera vista. En tenim les proves.