Skákalpes, una botiga i cafeteria per a nens de Vinohrady

Interior del cafè.

Al cor de Vinohrady acaba de reobrir la botiga i cafeteria Skákalpes. És d’aquests locals que fan barri, que fan xarxa social. Hi podeu anar amb els petits, passar una estona agradable, comprar roba nova i de segona mà, també hi ha botiga electrònica. També hi ha llibres infantils en txec de l’editorial Baobab.

El nom de “skákalpes” vol dir “el gos va saltar” i ve d’una cançó infantil que la persona txeca reconeix immediatament, des de fa moltes generacions. El primer negoci va néixer al carrer Rybalkova, molt a prop del parc de Grébovka, durant la baixa maternal de la propietària, com més petits negocis txecs. El primer projecte era una botiga de roba de segona mà infantil i marques txeques, però de seguida vam veure la oportunitat de fer créixer el negoci.

En una segona etapa són al carrer Francouzská núm. 15, molt aprop de la parada de tranvia Jana Masaryka. Skákalpes és una cafeteria acollidora per als més petits, amb un racó per jugar a l’interior i un petit jardí exterior.

Al mateix temps, també és una botiga de roba i productes infantils amb marques locals i ecològiques. La Katka, una mare de dos nens pèl-rojos de Vinohrady, amb el seu equip aixequen la persiana cada dia.

_____
(Informació aportada per la lectora E.M.)