Supermercart o art comercial

Dalí i Banksy a Praga

A Praga hi ha dues propostes d’art a mig camí entre el museu, l’exposició i la botiga. Al carrer Opletalova hi havia un col·lecció d’artefactes de Dalí, tancada temporalment a l’espera d’una nova adreça. És bàsicament una botiga de reproduccions de peces de Dalí, des d’estàtues a llibres il·lustrats, cobrant una entrada per qui només vulgui veure sense tocar ni comprar res. És una botiga que es desdobla com un museu. L’entrada de l’adult surt per CZK 300, hi ha descomptes de família i altres.

Més avall, a l’església desacralitzada de Sant Miquel, en plena zona zero del turisme, hi ha una iniciativa d’esperit semblant, amb un preu semblant a Dalí per a l’entrada bàsica d’adult (CZK 360), centrada en la figura del misteriós artista Banksy. Asseguren tenir cent obres i admeten a la pròpia web que Banksy no ho autoritza, però tant se val. Es ven com «immersive experience» i no cal dir que es proposa passar per caixa.