El pont HolKa quasi acabat

El pont HolKa quasi acabat, vist des de Holešovice.

En vam parlar quan es va anunciar el projecte guanyador i ens vam fer ressò que estaria a punt a finals de 2022, però de moment el pont HolKa entre Holešovice i Karlín encara no està a punt tot i s’anuncia a finals de primavera i principis d’estiu.

De tota manera ja està molt avançat, es diria que només falta la connexió amb les dues ribes. Es pot apreciar que s’integra perfectament en el paisatge urbà. L’estructura sembla que tindrà una certa flexibilitat, i els materials utilitzats es declara que són d’alta qualitat i garanteixen una gran durabilitat.

El pont té una amplada de 4 metres i una longitud de 168 metres. Està dissenyat pensant en les persones amb discapacitats físiques. Té un ascensor que permet l’accés a persones amb cadires de rodes i persones amb més dificultat per moure’s.

El pont HolKa és una perla de l’arquitectura i l’enginyeria que molt aviat permetrà als habitants de Karlín, Žižkov i Vinohrady anar a peu i en bicicleta, per exemple, al magnífic mercat de la verdura de Holešovice, del qual vam parlar quan es va tornar a obrir després del confinament. L’hem visitat avui i podem assegurar que està bàsicament igual.