Com ensenyar el centre de Praga als amics de visita i quedar com un expert

Sou a Praga i us venen a veure amics, els voleu ensenyar el centre històric. Us direm on els podeu portar per quedar com uns experts. Aquest text s’anirà posant el dia. Per a una llista més extensa aneu a la nostra guia de Praga.

Per tant, rebreu visites. Els voldreu portar a menjar i beure a llocs mínimament autèntics, lluny d’aquestes coves del kitsch, cares i hostils, plenes de turistes morts per dins que s’empassen el que sigui. Us donem unes quantes idees. De molts llocs ja n’hem parlat: aquí us els posem tots junts.

Ciutat vella i Barri jueu
Qui ve a Praga per primer cop no pot no veure la plaça de la Ciutat Vella i el rellotge astronòmic. Un cop vist, camineu cap a l’esquerra, fins a la cantonada, i podreu entrar a un edifici dels escoltes txecs. Si pugeu per les escales arribareu al bar de l’Skautský Institut. Al final del carrer Parizksa, a mà dreta, trobareu Božská Lahvice, un cafè, botiga de vi i llibreria (txeca) amb programa cultural.

Malá Strana i cap al Castell
Un cop hagueu creuat el pont de Carles sou a Malá Strana. Hi ha un bistro al mateix carrer del pont, on es pot menjar alguna cosa simple i beure cervesa artesana, es diu Roesel. Molt a prop hi ha un lloc que és més un cafè, depèn de com us agafi, al carrer Mišenská. Venint de més avall, a la zona de Újezd, i ha el cafè V sedmém nebi, al setè cel.

Si mireu pel carrer paral·lel a Nerudova, que es diu Thunovská trobareu la taverna U Hrocha. Aquí la teniu en la web de l’ajuntament de Praga. És un lloc clàssic i local. Més amunt tocant al Ministeri d’Afers Exteriors, hi ha U Černého Vola, vegeu-lo de nou en el portal turístic oficial. És un lloc aturat en el temps.

Pujant cap al Castell pel carrer Nerudova, al número 25 hi ha el cafè Kafe a Hrnky, que s’obre a un pati interior molt interessant. Heu d’entrar a un passadís i baixar unes escales, no són llocs evidents.

L’illa de Kampa
A l’illa de Kampa, que dona nom a aquesta revista, hi ha dos llocs de cervesa i menjars senzills que acompanyen la cervesa. Hi ha la Kavárna Mlýnská, i a l’altra banda, just al costat del riu, hi ha la Rybárna, un altre lloc que han obert els escoltes.

Esperem que això us ajudi: hem parlat de la Ciutat Vella, de Malá Strana, del Castell. No pretenem cobrir-ho tot (és impossible), però donem informació de qualitat: el turisme encara no ho ha matat tot, la gent de Praga resisteix.