Kampus Hybernská / Zmrzlina Hlína

Cafès i bistros originals de Praga (1)

Cafè del Kampus Hybernská

La REVISTA KAMPA amb el suport del Casal Catalanotxec inicia una nova sèrie per presentar llocs de Praga més autèntics. Allò que el turista probablement no veu i qui porta poc aquí potser està a punt de descobrir. Si tens algun lloc que creus que hi hauria de ser ens pots fer arribar la informació al correu de l’editor que tens sota el “Qui” del menú.

El Kampus Hybernská, al número 4 del carrer del mateix nom, és un antic espai industrial o comercial, una mena de pati interior amb edificis que són antics tallers, fàbriques o magatzems. Es diu “Campus” perquè en ell la Universitat Carolina busca connectar la vida i les inquietuds dels estudiants a la ciutat. Les intencions del projecte les podeu llegir aquí, i per a una idea de la vida del lloc mireu el seu FB.

A la pràctica això vol dir que l’efervescència de la vida cultural i social dels estudiants, els festivals, les exposicions, etc. s’obre a la ciutadania. Podeu seguir programes si us ve de gust, o simplement podeu aprofitar el cafè bar.

La gastronomia és senzilla, pràctica i honesta, coses cuquis adaptades a l’economia dels estudiants, i propostes com els gelats i sorbets artesanals Hlína (FB).

“Hlína” en txec és la terra negra i fèrtil on creixen plantes, i “Zmrzlina” vol dir gelat. El nom busca aquest contrast poètic, sembla que en un moment donat hi va haver una “jedlá hlína” o “terra comestible”.

Avui se suposa que els fabriquen en algun lloc, però al cafè del Kampus Hybernská hi ha una nevera amb pots de gelat de mig quilo, de vainilla, mango, festuc, pruna o fruit de bosc, entre altres. El producte provoca divisió d’opinions, no hi ha unanimitat.

Si no us cal el gelat, el lloc, sobretot el pati, té un valor d’illa, de refugi fresc i tranquil al cor de la ciutat, que és el que mirarà de potenciar aquesta sèrie.