El Roesel, a Malá Strana

Cafès i bistros originals de Praga (2)

El Roesel, encara que sigui pel pati fresc i amagat i per pensar que la casa està documentada al segle XIV.

El turisme i la calor van tornant al centre de Praga. Ho reconeguin o no, el turista o el visitant accidental es trobaran l’excés de soroll, vulgaritat i extensions de carrer colonitzat per massa taules, massa juntes, tot sigui pel benefici. Ara bé, a la mateixa zona zero del turisme, al carrer Mostecká 20, tocant al Pont de Carles per la banda de Malá Strana, hi ha un dels secrets més ben guardats de la zona, el Roesel.

El menjar és més que modest, però té el toc cuqui: us posen una mica de ceba roja confitada a la típica salsitxa, posen la paštika (paté) en potets, fan coses molt senzilles i simpàtiques. La cervesa és excel·lent, si ho hem entès bé el lloc l’opera la fàbrica de cervesa artesana Clock. El Roesel està amagat, s’hi entra per un passadís, és un lloc per descobrir amb agraïment fugint de la calor i el soroll, encara que sigui per seure a una de les cinc taules del pati i pensar que la casa està documentada ja al segle XIV.