Albert Font fa PCRs a Praga

L’Albert Font davant del robot que fa l’aïllament i la purificació del material genètic viral i cel·lular, el pas previ a la PCR.

El carrer Albertov prop del centre de Praga està dedicat a la memòria d’un metge insigne i precursor txec del segle XIX. Els txecs respecten la memòria històrica, i avui per la zona hi ha edificis de la Facultat de Medicina de la Universitat Carolina i l’Institut d’Immunologia i Microbiologia de la Facultat de Medicina (Ústav imunologie a mikrobiologie 1. LF UK a VFN).

Podeu anar-hi a fer-vos la PCR. Pel matí és amb reserva, a la tarda sense, aquí hi ha els detalls (en txec). Us costarà (aprox.) CZK 600 si sou de la Facultat de Medicina, tant per a txecs com per a Erasmus; CZK 1000 per a titulars del carnet ISIC; 1700 si sou públic general.

Un cop al lloc us recolliran cèl·lules de l’epiteli nasofaringi, que vol dir que us embotiran pel nas un bastonet amb punta de cotó. Ho fan estudiants de medicina voluntaris, en una tenda de campanya gran.

Extret el material, passa al laboratori, i en unes quatre o cinc hores, en condicions normals, es processa i rebreu la notificació per missatge o correu, a la pràctica no passen més de 24 hores entre la presa de mostres i la notificació.

El treball de laboratori consiteix en aïllar i purificar el vostre material genètic, a més del del virus, si està present. Es fa afegint substàncies que permeten fer la PCR que detectarà material genètic del virus, és a dir si hi ha virus o no. La robotització del procés el que permet és fer desenes de proves alhora.

Dit això, entre les persones que s’ocupen de fer la prova hi ha l’Albert Font, de Barberà del Vallès. L’Albert no podria estar més preparat en la matèria: és viròleg, i és un doctorand que defensa la tesi a Praga el juny. No us el trobareu, no està de cara al públic sinó al laboratori, però el vostre material genètic estarà en bones mans.

Quan l’Albert no remena pipetes i vigila virus es dedica a composar i a cantar rumba catalana. És l’ànima de la festa, amb altres músics, en grups com Rumbalgia i Duo Fuego, que aporten molta alegria a les nits de Praga.

2 respostes a «Albert Font fa PCRs a Praga»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *