Alsina vol acabar amb el vot pregat

Victòria Alsina (espanaexterior.com)

Segons el digital España Exterior la consellera d’Exteriors Victòria Alsina vol acabar amb el vot pregat en aquesta legislatura. La nota repassa breument la trajectòria de la nova consellera, però no menciona que acabar amb el vot pregat no depèn d’ella, en tant que part de la Generalitat. La notícia és per tant la declaració d’intencions, i com a tal serà rebuda positivament per la població a l’exterior que es preocupa pel vot.

El vot pregat va semblar una bona idea en un moment donat. En bona part va venir per acabar amb la massa sospitosa de vot llatinoamericà que el PP rebia a les eleccions gallegues. El sistema ha degenerat a la pràctica en la negació del dret de vot a la població a l’exterior, sense cap via de reclamació i solució efectiva. Que la millor reforma del vot pregat sigui suprimir-lo és un bon punt de partida.