La unió peatonal de Holešovice i Karlín, el 2022

El pont peatonal i ciclista entre Holešovice i Karlín, del qual vam parlar, ja té empresa constructora, pressupost (CZK 300M, EUR 12M) i estarà a punt a finals del 2022. Ho explica Daniel Kotula (en txec), un Api molt eixerit que promociona el seu negoci i fa vídeos amb molta informació regalada generosament, per exemple parla de com pisos per la zona poden costar entre CZK 10M i CZK 16M.

El pont HolKa farà exactament el mateix recorregut que ara fa la barqueta (prívoz) que uneix Karlín i Holešovice passant per l’illa de Štvanice. Tota la part del mercat de Holešovice que dona al riu es reformarà. Mentrestant, a l’altra riba, a tota l’illa de Rohan (Rohanský ostrov) en direcció al pont de Libeň es construeixen oficines i habitatges i està previst un parc dit Maniny, que serà tan gran com el de Vítkov o la Stromovka.

A l’illa de Rohan també s’aprofundirà el braç del riu i es connectarà pels dos extrems el que ara és un braç cec, i haurà de servir per frenar el riu i protegir Karlín d’inundacions. Al voltant de tot aquest tram del riu hi ha inversions previstes a més de deu anys vista, de les grans grups constructors txecs i de l’ajuntament, que crea els parcs i pistes per córrer i anar en bicicleta.

Les reformes poden canviar els moviments dels habitants de la zona. Tota la part baixa de Holešovice podrà mirar més cap al riu i tindrà més a prop parcs igual de grans i atractius que la Stromovka.