Octubre a Txèquia, Covid de 50 a 400

L’octubre ha vist disparar-se l’epidèmia a Txèquia de 50 a 400 casos per milió. Hem publicat més cops el gràfic aquest mes per il·lustrar el creixement, ja ens disculpareu la insistència. Segons informa la ràdio txeca el pitjor és a Olomouc i a Moràvia. Precisament a partir de demà s’anuncia que les PCR començaran a ser de pagament. Si us l’heu de fer informeu-vos de la vostra casuística concreta, perquè si per exemple demaneu la PCR per contacte susceptible de ser contagiós amb algun familiar directe podria ser encara gratuïta. Es posa preu, sobretot, per a desincentivar la gent que vol el test immediatament abans d’agafar algun avió. Aquest increment de la covid a Txèquia l’octubre s’ha d’atribuir a la força del front llunàtic contra les vacunes, que només han arribat al 57% de la població. Els nous ingressats són sobretot gent no vacunada. Com qualsevol passejada per Praga o qualsevol ciutat mitjana demostrarà fàcilment, la gent ha deixat de prendre tota precaució i es comporta com si res.