Provaznictví Újezd

jra.cz

Està per veure si aquesta revista trobaria a Praga una sèrie de comerços singulars, però aquesta botiga de corda segur que hi hauria de ser. El comerç digital ja se sap que pot ser fred, compulsiu, anònim, però avança perquè alguna demanda satisfà. Aquesta botiga, en canvi, és tot el contrari. Té tota mena de cordes i cordills, és a Malá Strana, a Újezd, i és un exemple de com el comerç minorista pot sobreviure. Un local exquisit, de només 90 metres (aquí teniu la reforma explicada pels arquitectes que la van fer). Una gran especialització: hi ha més cordes de les que és possible imaginar-se, hi ha fins i tot xarxa, per a hamaques i porteries de futbol. Finalment, una senyora molt amable que ho sap tot i sempre té raó (sobre cordes). Direu que no passa sovint, que es necessiti comprar corda. Però el client praguès o txec està acostumat a fer-se moltes coses amb les mans, i l’oferta d’aquesta botiga és imbatible, i si (per exemple) teniu gent petita corrent per casa i volguéssiu fer el gronxador al jardí o a la chalupa hauríeu de passar per aquí. Diguem-ne que hi entreu per una corda i us fa venir ganes de comprar-ne més, perquè són ben boniques.