fortna, o els carmelitans descalços s’obren a la societat

El monestir dels carmelitans descalços de Hradčany obre les portes. És a la mateixa plaça del Castell. Hi podeu anar a seure en una butaca en silenci i us podeu interessar per diverses activitats terapèutiques i de meditació, individuals o en grup. La web està en anglès a títol informatiu, però les activitats de grup són en txec. Si això fa tendència serà una deriva molt interessant. Com se sap, la societat txeca és una de les més secularitzades del món, però el patrimoni immobiliari de l’església és molt superior als recursos humans i materials de la institució. Literalment no saben què fer amb tanta propietat i els costa Déu i ajuda, mai més ben dit, mantenir-la oberta, en bon estat i funcionant. Aquest «obrir-se a la societat» sembla pragmàtic i intel·ligent. Només anant-hi sols podeu provar el que és seure a un claustre al cor de la Praga històrica. El silenci és irreal, de com de fora d’aquest món.

fortna.eu