Sant Jordi a Praga

L’atrezzo necessari d’un Sant Jordi.

El 25 de d’abril vam celebrar Sant Jordi a Praga. L’acte va començar a les cinc de la tarda amb propostes pels menuts, fusionant la sessió de Casalet dels dilluns. Es van acolorir els quatre personatges de la llegenda immortalitzats en punts de llibre. Us podeu baixar la plantilla aquí:

Drac, Jordi, Princesa i Rosa!

Seguidament, entre tots es van repartir els papers per representar el conte. Un parell de dracs, dues princeses, vilatans, rei i reina, el Sant Jordi i un rosa i tot, i els nostres monitors fent de narradors amb traducció simultània al txec per acostar la funció als visitants autòctons. Tots els joves assistents van ser obsequiats amb un llibre de Combel edicions de la llegenda revisada per Bel Olid.

Moments de la representació col·lectiva de Sant Jordi.

Es va continuar amb la lectura voluntària de textos, amanida amb la participació d’Albert Font Haro, que improvisava deliciosament a la guitarra a mida que els lectors anaven fent. Hi van participar grans i petits i van ser obsequiats amb roses acolorides.

L’acte va ser promogut a les xarxes socials i es va comptar amb la col.laboració de la Delegació de Viena, que va imprimir punts de llibre en català i txec especials per l’ocasió, explicant la tradició i amb referència al Books and roses. El Sant Jordi es va celebrar al Božská Lahvice, la vinoteca/bistro/llibreria de la Ciutat Vella amiga del Casal Catalanotxec.

Recordeu que el local té una biblioteca caixa de llibres en català a la vostra disposició, una rica selecció de llibres i revistes literàries txeques, vins, i alguna cosa per fer un mos. És també el lloc de les trobades de l’últim divendres de cada mes. L’entrega de premis del concurs de rodolins es farà durant la propera trobada mensual, però aquesta s’aplaça una setmana, fins al 6 de maig.