La Galeria Nacional renova l’exposició del segle XIX

(Klimt, a ngprague.cz)

La col·lecció d’art del segle XIX de la Galeria Nacional està reordenada per motius. Així una de les joies de la col·lecció, un autoretrat icònic de Picasso, està al costat d’altres autoretrats o retrats de persones d’altres temps i tècniques. La Galeria Nacional parla de segle «llarg», de 1796 a 1918. Hi ha homes, dones, nus, natures mores, paisatges rurals, urbans, interiors burgesos i proletaris, festes, balls, entre molts altres; es poden comparar els estils, i l’obra d’artistes txecs i europeus. La presentació per motius és més amena que la clàssica presentació cronològica, està explicat aquí.

L’edifici del Palau de Fires, a Holešovice, s’està reformant aquest estiu, però us recordem que la Galeria Nacional té un programa interessant de passis anuals, entrada il·limitada a tot, per un any, més altres avantatges aquí i allà, ho podeu consultar. Per exemple: Friend Plus és 1600 CZK l’any per a dues persones i dos més al 50% sembla el més convenient per a famílies.