Taller de panellets i castanyada

El dissabte 5 de novembre vam fer castanyada i taller de panellets al càmping de Žižkov, en acte obert a tothom, anunciat a les xarxes socials.

Castanyes del Lidl, d’origen italià.


Es van fer castanyes, es va rostir i es va escalivar. La presència del Pep de les Guilleries assegura tècnicament el foc i allibera els urbanites incompetents en aquest sentit. Els més petits es van iniciar, vigilats per l’ull expert, en això tan divertit i fascinant de remoure el foc i cremar coses i pintar-se la cara de carbó. Mentrestant es va fer dinar cooperatiu (cadascú portar alguna cosa), amb el bar del càmping de Žižkov obert perquè cadascú demanés a voluntat.

Això sí que és concentració i expertesa. El talent organitzador del Dídac i el know-how del Pep de les Guilleries assegurant el foc i iniciant els petits en la diversió de fer foc i cremar coses.

A les tres de la tarda, en segona convocatòria, va començar el taller de panellets, i aquí de nou els petits, orientats per la Natàlia, van pastar i pastar i fer boletes, que d’això es tracta.

El plaer d’embrutar-se les mans i fer pastes i boles, en bona companyia.
El taller de panellets en ple procés creatiu. El càmping de Žižkov té instal·lacions adequades per a tot l’any.

Hi ha qui es permet un estrany sarcasme amb els panellets escolars: pobres de vosaltres. Amb uns ingredients mínimament cuidats, que vol dir sobretot amb una base d’ametlla molta i pinyons de veritat, els resultats són molt notables. Hi va haver farcellet per a tothom i el personal se’n va anar prou satisfet.

Panellets dels nens i les nenes.