El dia de la dona treballem la igualtat

Casalet en línia (7) + recursos en línia

No totes les princeses son roses, per començar. La Clara i la Joana han introduït la igualtat de gènere en la sessió del 8 de març, i han preguntat als menuts si sabien quin dia era i què es celebrava i perquè.

Hem començat a rumiar i qüestionar l’estatus quo escoltant el conte de La Princesa Rosa que no vol vestir de rosa i que vol saltar, cantar, jugar i moltes altres coses que pot fer perfectament perquè no és una flor, sinó una noia lliure de triar el que més li convé.

Pensant en la princesa que vol ser altres coses els hem preguntat què volien ser de grans. Policies, mestres, arquitectes, veterinaris… s´han dibuixat en projecció, tots ben guarnits i fent els que els agrada, i sembla que ho tenen molt clar! Del futur als oficis, veiem que tant nois i noies poden fer d’una cosa o de l’altra.

I la nota musical ha arribat de mà de la Damaris Gelabert amb el seu Què seré quan sigui gran?

Recursos per a un Casalet confinat (provisional)

La setmana del 8 de març les nostres monitores ens han donat deures i tot! Molts recursos en línia per poder mantenir a tothom entretingut durant el confinament, tant els membres del Casalet com els que no, aquí us plantegem una gran varietat de recursos accessibles a tothom.

Farem una pàgina fixa al menú amb accés als recursos, però de forma provisional us ho posem aquí.

Contes

Una mà de contes
Ja en vam parlar el 5 d’octubre; podeu veure l’etiqueta “casalet” per a trobar més recursos.

Dibuixacontes
El programa de contes de la televisió de Barcelona és tot a YouTube, en vam parlar el 3 d’octubre.

Minty, la fada
Contes de Minty la fada.

Ciència / Experiments
Dinàmiks

Cançons

Xiula, em quedo a casa

Manualitats: menjadores per ocells

Ara que poc a poc s’acosta la primavera, segur que si heu passejat pels parcs a la vora de casa heu pogut veure un munt d’ocells (si no, busqueu inspiració a la |REVISTA|KAMPA|sota l’etiqueta ‘Praga’). Però tot i veure’ls i sentir-los cantar, com que encara fa fred, als ocells els costa molt trobar menjar!

Així que construir una menjadora, a banda de ser divertit, és una gran ajuda pels ocellets que viuen al barri. I així podran venir a mejar al balcó o a la terrassa quan tinguin gana, i nosaltres els podrem observar de ben a prop!

(Si hi poseu un gotet, cendrer, pot de iogurt amb un pes, etc per l’aigua també us ho agrairan!)

Més manualitats

Estampar amb rotllos de paper | Sals de colors

A cuinar!
Que les implicacions de cuinar amb nens són positives a tots els nivells i a llarg termini no cal explicar-ho gaire. La idea de fons és que amb les coses de menjar SÍ que s’hi juga, o que allò que comença jugant, jugant acabarà, com a mínim amb una relació sana amb el menjar. Es pot començar per exemple aquí.

Curts
De la vasta producción actual una petita selecció de SIS curts de part de la Joana i la Clara.

Lost & found

Best buddies

Last shot

Hey deer

Coin operated

Dinosaur