Excursió a Sněžka

El Grup Via és la secció excursionista del Casal Catalanotxec

Excursió a Sněžka, el sostre de Txèquia (1603 m)

Si ets de matinar dissabte i sortir al bosc escriu al Dídac Jabaloy, el coordinador del Grup Via, els excursionistes del Casal Catalanotxec. Et posarà en una llista de correu. La cosa va d’anar cap a la natura els caps de setmana, compartir cotxe, fer camí, pujar a la muntanya. Txèquia no té grans muntanyes però té molt de bosc, ben cuidat i amb les rutes ben marcades. Rebràs avisos de cada sortida i se’t convidarà a participar en l’organització i compartir rutes, transport, recursos, despeses. Sense més compromís ni burocràcia.

______

Sortim de Praga a les 8 del matí de dissabte, anem a Sněžka, la muntanya més alta de Txèquia, que no és gaire alta (1603 m). El temps no ens acompanya. Tindrem una tempesta d’aigua i gel al cim, baixant també ens plourà i bufarà un vent fred, alternat amb moments de sol.

Una cosa que ens ha sorprès és que hi ha molta gent. És un espectacle, es veu que de la banda nord també ve molt de personal, perquè Sněžka és ella sola una mena de frontera natural entre Txèquia i els veïns del nord, a Polònia, també hi arriben en sortides d’un dia. Hem trobat gent pujant i baixant i a dalt, on hem trobat quasi cua.

A dalt hem passat per l’edifici circular, amb restaurant i mirador, i hem volgut entrar en calor a l’ermita, on ens hem trobat polonesos celebrant una missa catòlica. De baixada hem parat a fer un mos a una taverna txeca de manual, i cap a casa. A les sis estàvem de tornada a Praga.

En total, 16 km. No hi ha dificultat tècnica però sí física, camins empinats i pedregosos.

Anant-hi.
La ruta.
El cim de Sněžka.
El Pep a Sněžka, exagerant una mica.

_____

(Informació facilitada per D.J.)
Relacionat a la |REVISTA|KAMPA|
Més sortides del Grup Via: Excursió a Český ráj | Quatre dies a Eslovènia
Una excursió: De Beroun a Karlštejn.