Kavárna Mlýnská

Cafès i bistros originals de Praga (6)

Una entrada mig secreta, un interior còmode, un taulell dedicat a la memòria d’una generació.

És a l’illa de Kampa d’on hem pres el nom, a la part sud, en un antic molí que conserva la roda, al braç del riu entre l’illa i la riba. No té cap marca, ni rètol ni senyal, només la pissarra amb l’oferta. S’hi accedeix per un pont. Un cop dins té una terrassa-balcó sobre el riu. L’interior té un sostre encoixinat que deu ser bo per a l’acústica, perquè no tens la sensació que has de cridar per fer-te sentir, com passa en altres locals. El concepte gastronòmic és simple, de cervesa i vins txecs i del menjar que els acompanya, el párek o “salsitxa de frankfurt”, o la tlačenka, que és la versió txeca de l’embotit de cap de senglar, més opcions vegetals, modernitat i sentit comú obliguen. Una peça central del lloc és el taulell. L’artista David Černý, del qual hem parlat, va acumular un munt d’0bjectes de la vida diària i els va unir en una placa de resina epòxica que forma el taulell del bar i és un monument a la memòria de la generació que ara té uns cinquanta anys. A partir d’aquí buscar i identificar objectes és un tema obligat i agraït de conversa, si més no les primeres vegades.