Contenidors d’andròmines

Com podeu llençar coses que no us caben a les escombraries, a Praga i altres ciutats.

Si voleu llençar el sofà o la nevera que ja no us fan servei, o qualsevol cosa que no us cap a les escombraries, els districtes de Praga tenen una estratègia pràctica i barata: posen contenidors perquè la gent ho porti, per tot el districte.

Praga 3 publica on es recolliran, dia a dia, en quina plaça o cantonada estarà exactament el contenidor, i en quin horari, en punts pensats estratègicament perquè tothom ho tingui a prop almenys un dia al mes, i perquè el districte s’estalviï el camió recorrent cada carrer. Aquí teniu el mateix a Praga 7, i també a Praga 8, per tant creiem que segurament passa a tot Praga.

Què passa si no voleu esperar? Si us voleu desfer del sofà vell *ARA*, i si ho podeu transportar, hi ha punts per tot Praga on portar-ho a llençar, són les deixalleries o “sběrné dvory”, literalment “patis de recollida”, aquí la llista, i aquí una altra llista que té Praga i altres ciutats de la república. Busqueu el vostre districte, si hi aneu és probable que us demanin on viviu i ho hagueu de demostrar, perquè són per a gent que viu a la zona que tenen assignada.
_____
Elaborat amb informació addicional aportada pels lectors M.S., J.M. i B.R.